Noniin, arvon kyylääjät. Taas ois aika suoltaa shaibaa koko lukijakaartille pitkästä aikaa. Ihmettelen tosin edelleen, että kuka kumma näitä lukee. Kojelaudan käppyrät osoittaa kyllä selkeästi, ettei teilläkään kaikki ihan kotona ole, jos ei minullakaan. ;-)

Asiaan. Käsittämättömiä juttuja on otsikko. Teillekin kaikille varmaan sattuu joskus sellaisia, eikö totta? Näette, koette ja kuulette juttuja, joita ei pitäisi tilastollisesti tai järjellisesti ajatellen tapahtua. Kuten ne kärpäset siellä kodin lasien välissä. No ne! Ei vittu. Mitä ne kaikki sieltä hakee? Varmaan ovat yhtä epätoivoisia sinne mennessään kuin minä, joka niitä pitkin talvea katselen ja vaimon tossun alta pääsen niitä lasien pesun yhteydessä sieltä raatoina poistamaan. Jos joku entomologi (googlatkaa sana ellette tiedä, helvetin juntit!) niitä kärpäsiä tutkisi, olisivat ne varmaan valtaosin miespuolisia. Ovatten menneet sinne ikkunoiden väliiin surkeaa, alistettua elämäänsä pakoon. Ei häiritse siipiänsä vittumaisesti säristelevä muija, eikä se kasa toukkia, joita pitäisi siellä kärpäsenkolossa vahtia kaikilla verkkosilmän aukoillansa ihan herkeämättä. Ei häiritse, ei. Ikuista unta siirtyvät he mieluummin sinne lasien väliin viettämään, kunnes tulee sitten joku haudanhäpäisijä ja vetäsee ne electroluxin pölypussiin. Kohtalon ivaa. Mutta heillä on hyvä olla, minä se todennäköisesti heilutan imuria, ikkunanpesurättiä ja sitä saatanan lastaa vielä ensi keväänäkin katsellen haikeana komeaa kevätpäivää paistattelevia mieskärpäsraatoja. En mahdu ikkunan rakoon. Fuck!

Sitten on niitä kertoja, kun joku heittää vaikkapa euron kolikon ja se jää lattialle pystyyn yhdelle sivulle. Ei siis kruuna- tai klaavapuolelle, vaan sivulle! Pystyyn! Ei sellaista vaan tapahdu!! Se ei ole todennäköisyyksien, saati sitten fysiikan lakien mukaista. Ihan varmana oli ainakin neljän (se on Aasiassa jostakin syystä epäonnen luku!) kärpäsenraadon haamut jääneet vittuillessaan pörräämään sillä kertaa lipaston alle, hyökäten tukemaan juuri paikalleen pysähtyvää ja kaatumaisillaan olevaa kolikkoa aiheuttaen keskivertoperheenisässä fobisia harhaunia. Ei ymmärrä.

Tai kaikki ne kerrat, kun lapset heittävät puolihuolimattomasti talviasusteitaan kohti säilytyspaikkaa. Valmistaudut jo huutamaan, että vittuako tuolla tavalla käyttäydytte heitellen kamojenne ympäri kämppää, tajuten kuitenkin samalla, että peikko flakseineen sattuu mitä hämmästyttävimmällä tavalla puuttumaan peliin ja ohjaa pipon nätisti koriin, minne se kuuluukin. Ja sitten kuin pisteeksi iin päälle kulkevat he keskenään pistelemässä mun vittuuntumisen maksimoimiseksi highfivejä keittiön, olohuoneen ja eteisen muodostamaa ympyrää juosten. Ole siinä nyt sitten kenellekään vihainen. =)

Tai se ainoa kerta, kun auton rengas puhkeaa. Ajan vuosittain ihan liikaa ja ajoittain vain odotan sitä kertaa, kun uskollinen Goodyear päättää sanoa työsopimuksensa irti näytöstyyliin kehä kolmosella. Mutta ei. Sen kerran kun se puhkeaa, olen juuri hämmästellyt auton hieman omituista käytöstä ja ajanut miltei välittömästi huoltoaseman pihaan lisäämään ilmaa renkaaseen. Vedettyäni paikalle sen liian pitkän letkun, jonka päässä on toimimaton (tai ainakin hämmästyttävän epätarkka) ilmanpainemittari ja venttiiliin liitettävä osa, huomaan että rengas on semisti tyhjä. Ihmettelen siinä sitten, että mikähän siihen meni ja kurkistan renkaan toiselle puolelle, bongaten sieltä kantaa myöden lamellien väliin porautuneen poraruuvin. Saatanallinen tuuri! Ei muuta kuin ilmaa rekaaseen enempi kuin laki sallii ja muutaman sadan metrin päässä olevaan rengasliikkeeseen. Rengas alta, paikka paikalleen, rengas alle, 15 egee työmiehen hymyn (kyllä, se ahteriosastolta löytyvä - käykää vaikka rengasliikkeessä tarkistamassa) kera takavasemmalle poistuvan, haisevan tyypin kouraan ja matka jatkuu. Ei näytöstyyliä, ei draamaa - silkkaa käsittämätöntä tuuria ja saatanallisen hyvää sattumaa.

Ei näitä pitäisi tapahtua. Tai sitten mua seuraa joku vittumaisen huumorin omaava henki; Istuu siellä takapenkillä tai olkkarin nurkassa suunnitellen seuraavaa hämmästystä aiheuttavaa kuviota. Kaipa mä jotakin pahaa olen jossakin vaiheessa tehnyt moisen ansaitakseni. Tai sitten se kaikki on vain otsikon mukaisia, käsittämättömiä juttuja. Ihan sama. Ja mitä se teille kuuluu? Menes nyt sinäkin jo lukemaan jotakin sivistävää. Tällaista paskaa tavaat. Ja loppuun saakka. :P