VIttu, että vituttaa taas.

Mikä se onkin, että vaikken koe olevani varsinainen kroisos, niin joskus pitää vaan olla varaa hankkia laatua. Vanha sanontakin sanoo, että köyhällä ei ole varaa hankkia halpaa! Niinpä menin sitten hankkimaan itselleni koti- ja työkoneeksi Macin. Toimii kuin junan vessa. Vanhoihin Windowslouskuihin verrattuna varsinainen unelma! Itse kone toimii, softat toimii, akku kestää ihan liian paljon työvireyteen nähden ja kaikki OK. Paitsi.

Paljon puhutaan siitä, että Mac on tietoturvallinen laite. Mutta jos haluaisinkin turvautua jonkin käsittämättömän varalta, niin arvatkaapa saako työpaikalta tähän härpäkkeeseen tietoturvasoftaa! No ei saa, saatana. Ne kun ovat byrokratian pyörien kautta naimisissa Microsnotin ja Winblowsin kanssa. Koko pulju on niin sen firman pauloissa, että jopa muutaman iPadin hankinta aiheuttaa jumalattoman maanjäristyksen tsunameineen IT-palvelun ollessa mullistuksen keskipisteenä. Ainakin perkele 8.6 magnitudia kuuluisalla Richterin asteikolla!

 Ja taas kaivetaan poteroa syvemmäksi ja linnoittaudutaan bunkkeriin pohtimaan kuinka saadaan muutama "sooloilija" kyykkyyn. Jumalauta. Mä laitan huomenna samantien sinikeltaisen kansitakin ja puhun skoonea koko päivän. Saavatpahan propellihatut jutun juurta, kun porvarin ylihinnoiteltu tietokone Volvon takapenkillä kietaisee itsensä puuttuvan tietoturvan ansiosta kolminkertaiseen merimiessolmuun ja lähettää muutaman failin väärään paikkaan seuraavan verkon löytäessään.

Tiedoksi vähemmistöjä stalkkaaville, ruotsin kielen tunneilla menestymättömille finninaamoille: en aja Volvolla eikä mulla ole sinikeltaista kansitakkia. Skoonekaan ei taitu. Turha tulla nurkille huomenna vartomaan. Äskeinen oli vertauskuvallista. Älykööpiöt. Jäipähän teille läpikäytäviksi kaikki Macin omistajat. Ja laittakaa nyt jo ne nyrkkiraudatkin piiloon, ette te ketään hämää.

Vittu.